Intresset för miljövänliga resor ökar och allt fler hotell jorden runt försöker ta sitt ansvar. Vi på Secret Escapes vill att du ska kunna utforska världen och samtidigt dra ditt gröna strå till stacken. Många hotell implementerar miljöinitiativ som standard och skyltar därför inte med sina ansträngningar. Därför är det inte alltid så lätt att veta varför vissa hotell utgör ett bättre miljöalternativ än andra. Nedan listar vi därför några tips för att urskilja ett grönare boende.

En ekologisk meny: Färska, säsongsbetonade och lokala ingredienser kan vara bra att hålla utkik efter när det kommer till boendets kulinariska smakupplevelser. Detta främjar inte bara det lokala samhällets ekonomi utan lämnar också markerna bördiga och i god form.

Ett involverat samhälle: Självklart har hotell stor inverkan på de samhällen de är verksamma i. Att bevara den omgivande miljön lyfts ofta fram som ett problem, men det är också här det finns stor potential. Till exempel jobbar många safariresorter med djurskyddsprojekt och det finns flera icke-vinstdrivande hotell som investerar i lokala företag, invånare och utbildning.

Reduce Reuse och Recycle: Dessa begrepp beskrivs ofta som grundpelare för ett mer hållbart samhälle och kan vara svåra att förena med kommersiella hotell. Vi tror dock att många små förändringar fortfarande kan bidra till förändring. Bland annat är energieffektiva glödlampor och soluppvärmda pooler några få exempel att hålla ett extra öga på.

Allt fler certifieringar: Det finns allt fler utmärkelser för hotell som jobbar med miljön och hållbarhet – håll utkik efter dessa!

Försök undvika utsläppen: Du behöver inte åka långt för en storslagen resa. Kräver resan flyg kan du, när du väl är framme, välja att utforska destinationen på cykel eller till fots – då upplever du dessutom ofta mer längs vägen.

Här lyfter vi fram egenskaper och initiativ som enligt oss värnar om miljö och hållbarhet. Det kan handla om allt från ekovänliga initiativ till hållbara restaurangkoncept och certifieringar, så att du kan välja ett grönare boende till din nästa resa.

Aktuella kampanjer