Integritetspolicy

Integritetspolicy

Cookie-information

SE tar din integritet på allvar och vi vill se till att dina uppgifter är säkra. Nedan följer en kort sammanfattning av vilka uppgifter vi samlar in, hur vi använder dem och hur detta kan kontrolleras av dig. Om du vill ha mer information och fler detaljer finner du detta i vårt integritetsmeddelande. 


Vi samlar in personuppgifter från dig när du registrerar dig för att använda sajten och när du gör en bokning. Detta omfattar ditt namn, din e-postadress och ditt telefonnummer samt i vissa fall din postadress, ditt födelsedatum och ditt passnummer. 

Vi använder denna information för att (i) skapa ditt konto, (ii) hålla dig à jour med erbjudanden som vi tror att du är intresserad av och (iii) spåra din aktivitet på sajten så att vi kan skräddarsy din upplevelse.  

Vi delar i första hand informationen med tredje parter för att fullfölja alla bokningar du gör och med våra tekniska leverantörer så att vi kan skicka e-post om våra erbjudanden och att analysera sajtbeteende.  

Som en del av Secret Escapes-tjänsterna skickar vi regelbundna e-postnyheter om våra bästa erbjudanden som har anpassats för att passa dina val. Om du föredrar att inte ta emot dessa e-postmeddelanden eller vill minska deras frekvens, kan du ändra dina inställningar när du registrerar dig eller när som helst i kontodelen på sajten.  

Du har diverse rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen, inklusive rätten att begära tillgång till de personuppgifter som vi har om dig, och även att begära att vi tar bort alla sådana personuppgifter. Du kan radera ditt konto i kontodelen, men alla andra förfrågningar ska hänvisas till support@secretescapes.com.


Sajten och appen som länkar till denna integritetspolicy drivs av Secret Escaptes Limited (“vi” eller “oss”). 

Vi uppskattar ditt intresse för vår sajt (“sajt”) och vår app (“app”). Integritet är mycket viktigt för oss och vi är måna om att skydda dig och respektera din integritet. Detta integritetsmeddelande anger hur vi samlar in, lagrar, behandlar, delar och använder uppgifter som identifierar dig eller förknippas med dig (”personuppgifter”). I meddelandet beskriver vi också dina dataskyddsrättigheter, inklusive rätten att motsätta dig en del av den behandling som vi utför. Mer information om dina rättigheter och hur du kan utöva dem hittar du under ”Tillgång till och rättning av dina personuppgifter”. 

Secret Escapes Limited är personuppgiftsansvarig i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning (inklusive den allmänna dataskyddsförordningen). 

Vi använder cookies på vår sajt och app för att använda och samla information. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies i vårt cookiemeddelande nedan.


2. DINA PERSONUPPGIFTER 

Vi samlar in dina personuppgifter när du frivilligt lämnar information direkt till oss, vår sajt eller vår app. Detta kan inkludera information du lämnar när du söker medlemskap, fyller i ett formulär, köper resor via vår plattform, skriver till oss, prenumererar på vårt nyhetsbrev eller annan marknadsföringsaktivitet, svarar på undersökningar, tar del av en kampanj eller använder någon annan funktion på vår sajt eller app. 

Vi samlar också indirekt in personuppgifter från dig, som till exempel information om vilka sidor du besöker på sajten eller appen eller vilken enhet du använder för att titta på vår sajt eller koppla vår app till. 

Listan nedan anger vilka kategorier av personuppgifter vi samlar in och hur vi använder informationen. 

Kontaktuppgifter: Vi samlar in information som till exempel ditt namn, emailadress, telefonnummer och fysisk adress som anges för ditt konto eller eventuell bokning du gör via vår tjänst. 

Bokningsinformation: När du bokar en resa via vår plattform eller är del av en gruppbokning som görs via vår plattform kan vi vara tvungna att samla in ytterligare information som krävs för att behandla din bokning, till exempel passnummer, information om eventuellt rörelsehinder, dietföreskrifter och/eller religiös övertygelse.  

Kommentarer och åsikter: När du kontaktar oss direkt, till exempel via email, telefon, brev eller genom att fylla i ett formulär online så sparar vi dina kommentarer och åsikter. Vi sparar också kommentarer och åsikter du lämnar när du besvarar undersökningar, eller deltar i våra tävlingar eller kampanjer. 

Information om betalning och transaktioner: Vi behåller uppgifter om de resor du köper från oss och vilken betalningsmetod du använder för transaktionen. Vi använder information om betalning och transaktion för att behandla betalning för eventuella resor du köper av oss. Även om vi behåller uppgifter om transaktioner du gör via sajten eller appen, lagrar vi inga betalningsuppgifter som till exempel ditt kortnummer eftersom vi använder utomstående betalningsservice för att processa betalning du gör via sajten. 

Inloggningsuppgifter för sajt och app: När du skapar ett konto hos oss sparar vi ditt användarnamn och lösenord så att vi kan skydda ditt konto. Om du använder alternativet att logga in genom ett socialt nätverk, till exempel genom att använda Facebook, får vi inte tillgång till ditt lösenord eller inloggning till det kontot. Vi får bara tillgång till ditt namn och din emailadress. Vi gör inte inlägg till ditt sociala nätverk eller till dina vänner, följare eller kontakter utan ditt samtycke. 

Dina preferenser: Vi sparar information om dina preferenser avseende meddelanden, marknadsföring och hur vår sajt och app visas.  

Information hur du använder och får åtkomst till vår sajt eller vår app: Vi samlar information om hur du använder vår sajt eller vår app, till exempel vilka sidor du besöker, vilken tidpunkt du använder sajten eller appen och hur länge du är ute på den, från vilken sajt du kom till vår sajt eller app eller som du går till efter att ha lämnat vår sajt eller app och vilka val eller önskemål du gör när du använder sajten eller appen. 

Vi samlar också information om den dator, surfplatta, smartphone eller annan elektronisk enhet du använder för att logga in på vår sajt eller app. Denna information kan inkludera uppgifter om vilken typ av enhet, unikt ID för enheten, operativsystem, webbläsare och appar som ansluts till vår sajt eller app via enheten, din internetleverantör eller mobila nätverk, din IP-adress och din enhets telefonnummer (om den har ett). 

Typiskt sett är den information vi samlar in om hur du använder eller kopplar upp dig till vår sajt kopplad till din enhet och inte till dig som en namngiven individ. Om du loggar in på ett registrerat konto du har hos oss kan den här informationen dock kopplas direkt till dig.  

Information om var du befinner dig: Förutom den information du själv ger oss samlar vi inte in information om var du befinner dig. Din enhets IP-adress kan emellertid hjälpa oss att avgöra en ungefärlig plats. Vi kommer inte att spara eller spåra din exakta plats utan ditt samtycke. När det är nödvändigt kommer vi att be om ditt samtycke innan vi spårar och sparar information om din exakta plats. 

Information från andra användare: Ibland lämnar andra besökare på vår sajt eller användare av vår app information som rör dig. Om användare av vår sajt eller app vill bjuda in dig att använda vår sajt, vår app eller för att dela information med dig om våra tjänster och erbjudanden, använder vi de personuppgifter de lämnar om dig för att hjälpa dem att göra detta. Vi gör detta enbart om de anger att du har lämnat samtycke till dem att kommunicera med dig på detta sätt. 

Alla personuppgifter: Vi använder alla personuppgifter vi samlar in för att övervaka och förbättra vår sajt, app och våra rutiner och processer. Att vi använder dina personuppgifter på detta sätt leder inte till att information som tidigare inte var allmänt känd publiceras på vår sajt eller genom vår app. 

På olika ställen på vår sajt eller app kan du bli ombedd att lämna vissa personuppgifter. Personuppgifter som är obligatoriska för att använda den erbjudna bokningstjänsten kommer att anges när de ska lämnas. Andra personuppgifter som inte är obligatoriska för att få tillgång till våra tjänster kan lämnas frivilligt och det är upp till dig att besluta om du vill lämna de personuppgifterna. 


3. HUR VI ANVÄNDER DINA PERSONUPPGIFTER OCH VÅR LAGLIGA GRUND FÖR DENNA ANVÄNDNING 

Vi behandlar dina personuppgifter för följande ändamål: 

För att uppfylla ett avtal eller att vidta åtgärder som hör ihop med ett kontrakt. Detta är relevant när du bokar en semester med oss, deltar i våra tävlingar eller i kampanjer som vi driver. Detta inkluderar att: 

a) verifiera din identitet, 

b) behandla dina betalningar och bokningar och att efter behov överlämna informationen till relevanta tredje parter (t.ex. flygbolag, hotell, researrangörer och berörda myndigheter) för att genomföra alla dina researrangemang, 

c) kommunicera med dig om de tjänster vi tillhandahåller och om frågor, problem eller bekymmer som du eller andra användare har,  

d) tillhandahålla kundservice och support, 

e) använda personuppgifter som finns i privata meddelanden som skickas till oss av andra användare för att uppfylla och leverera bokningskvitton och att ta itu med alla frågor, problem eller annat som kan uppstå. 

För att bedriva vår verksamhet och fullfölja vårt berättigade intresse. Vi kommer i synnerhet att: 

a) skicka elektronisk marknadsföring i enlighet med dina preferenser,  

b) skicka information till ditt sociala nätverk eller till dina vänner i enlighet med dina sekretessinställningar på varje nätverk, 

c) använda dina kommentarer och åsikter för att ta itu med dina frågor, problem och funderingar för att förbättra vår service, 

d) använda kommentarer och åsikter som du uttrycker (när du svarar på enkäter, deltar i tävlingar eller andra kampanjer) för att fastställa vilka erbjudanden du kan tänkas vara intresserad av, 

e) använda din transaktionsinformation och -historik för att bestämma vilka reseerbjudanden du kan tänkas vara intresserad av och skicka marknadsföring i enlighet med dina preferenser, 

f) använda dina preferensinställningar för att tillhandahålla meddelanden, skicka marknadsföring och visa innehåll på vår sajt i enlighet med dina val, 

g) använda information om hur du använder och ansluter till vår sajt och vår app för att optimera din upplevelse av sajten eller appen på din enhet, för att fastställa erbjudanden som du kan tänkas vara intresserad av i marknadsföringssyfte och för att bedöma hur framgångsrika våra marknadsföringskampanjer är, 

h) avgöra den ungefärliga platsen där du befinner dig och använder din enhet för att säkerställa att innehållet på vår sajt är relevant för ditt område, stad, län eller land, 

i) övervaka användningen av vår sajt eller vår app i syfte att upptäcka och förhindra bedrägeri eller brott, 

j) använda dina personuppgifter för att kunna utveckla nya produkter och tjänster. 

Under vissa omständigheter då du ger oss tillstånd kommer vi att: 

a) identifiera var du befinner dig i syfte att skräddarsy den reseinformationen vi skickar dig (inklusive hotell och rekommenderade flygplatser). 

b) placera vissa cookies och använda liknande tekniker, med förbehåll för godkännandeförfaranden. För ändamål som krävs enligt lag, såsom begäran från offentliga myndigheter eller brottsbekämpande myndigheter som genomför en undersökning. 

Vi kan anonymisera och lägga samman den information vi samlar in (så att den inte direkt identifierar dig). Vi kan använda anonymiserad information för ändamål som till exempel att testa våra IT-system, forskning, dataanalys, förbättring av vår sajt och utveckling av nya produkter och funktioner. 


4. INFORMATION VI DELAR MED UTOMSTÅENDE 

Vi kan lämna ut dina personuppgifter till följande parter: 

(a) Bolag som ingår i samma koncern som vi; våra dotterbolag (det vill säga sådan organisation vi äger eller kontrollerar) eller våra holdingbolag eller slutliga holdingbolag (det vill säga sådan organisation som äger eller kontrollerar oss) och deras eventuella dotterbolag. Dessa bolag använder dina personuppgifter enbart på samma sätt som vi enligt detta integritetsmeddelande. 

(b) Hotell och researrangörer: vi delar de personuppgifter som krävs av de hotell och researrangörer du köpt ditt hotellpaket eller paketresa från så att de kan genomföra din bokning. 

(c) Tjänsteleverantörer och rådgivare: utomstående som tillhandahåller tjänster till oss. Utomstående tjänsteleverantörer tillhandahåller till exempel support för vår IT-infrastruktur, genomför betalningar från dig och för vår räkning, utvecklar analytisk information åt oss om våra produkter och tjänster och tillhandahåller professionella tjänster såsom juridiskt biträde och bokföringshjälp. Dessa utomstående parter har bara tillåtelse att använda dina personuppgifter i enlighet med våra instruktioner och ombeds skydda din information. 

(d) Köpare av vår verksamhet: personuppgifter kan lämnas ut eller överlåtas på köpare eller möjliga köpare av vår verksamhet eller någon av våra tillgångar som del av sådan försäljning. 

(e) Brottsbekämpning, tillsynsmyndigheter och andra parter av juridiska skäl: utomstående som vi enligt lag är skyldiga att lämna ut dina personuppgifter till eller till vilka vi behöver lämna ut dina personuppgifter för att skydda våra rättigheter, egendom eller säkerhet eller för att skydda andras rättigheter, egendom eller säkerhet. Om du ska resa till USA kan vi till exempel lämna ut information till tullen och gränsskyddet i USA. Vi kan också lämna ut personuppgifter till utomstående för att hjälpa till att upptäcka och undersöka brottslig verksamhet eller brott mot något avtal vi slutit med dig. 

Vi kan förse utomstående med sammanlagd statistisk information och analyser om användare av vår sajt eller app, men vi ser till att ingen kan identifieras av denna information innan vi lämnar ut den. 


5. MARKNADSFÖRING OCH REKLAM 

Vår tjänst handlar om att förse dig med de senaste erbjudandena för hotell och lyxresor. Den mesta marknadsföring vi skickar är i form av email, men vi kan också kontakta dig per brev eller telefon. Om du använder vår sajt eller app kan vi skicka dig notiser om du samtycker till att ta emot dem. Om du inte vill få reklam från oss, eller du vill minska mängden, kan du meddela oss genom att ändra dina inställningar för marknadsföring på ditt konto. 

Du kan också när som helst ändra dina marknadsföringsval genom att följa instruktionerna nedan. 

Email – klicka på länken avanmälan längst ner i vårt email. Om du har ett konto hos oss kan du också välja bort marknadsföring via email genom våra kontoinställningar. Du kan också besöka avsnittet ”Ditt konto” på vår sajt för att reglera hur ofta vi kommunicerar med dig. I ”Dina prenumerationer” under avsnittet ”Ditt konto” på sajten kan du välja bort att ta emot meddelanden för en period genom att dra aktuellt reglage. Du kan också välja att minska frekvensen av våra email genom att välja sammanfattning under emailpreferenser. Under avsnittet ”Ditt konto” kan du även avregistrera dig från mottagande av emailutskick. När du valt dina emailpreferenser klickar du på ”Spara ändringar” för att meddela oss om dina preferenser. 

App-notiser – du kan när som helst ändra dina preferenser för notiser i inställningarna för kontot i appen. 

Om du får reklam från oss via andra kanaler, till exempel post eller telefon och du inte längre vill ta emot sådana meddelanden kan du be oss stoppa reklam till dig per post eller telefon genom att använda våra kontaktuppgifter i slutet av detta integritetsmeddelande. Vänligen notera att de flesta reklammeddelanden sänds via email. 

När du gett oss tillåtelse kan vi dela dina kontaktuppgifter med utvalda utomstående så att de kan förse dig med information om reseerbjudanden som de tror kan vara intressanta för dig. Vi kommer enbart att göra detta om du gett uttryckligt samtycke. 

Vi inkluderar emellanåt erbjudanden i våra nyhetsbrev från utvalda tredje parter som vi tror att du kan vara intresserad av. Om du beslutar att du inte längre vill få dessa nyhetsbrev kan du meddela oss via dina kontoinställningar att vi inte längre ska skicka dessa nyhetsbrev. 


6. REKLAM ONLINE 

Vi eller våra reklampartners kan visa dig reklam på sajten, i appen eller på andra sajter eller appar. För att göra detta behöver vi eller våra samarbetspartners samla information om hur du använder eller kopplar upp dig till vår sajt, app eller vilken typ av andra sajter, sociala medier, innehåll och reklam som du och andra som använder den enhet du kopplar till vår sajt eller app interagerar med, besöker och tittar på. Informationen vi samlar kan också inkludera IP-adressen till den enhet du kopplar upp mot vår sajt eller app. 

Vi, eller våra samarbetspartners, använder den information vi samlar in för att se till att den reklam du får antingen på vår sajt, app eller på andra parters sajter och appar (där våra partners har reklamplatser) är aktuell för dig.  

Typiskt sett används cookies och liknande teknologi för att tillhandahålla den här typen av reklam. Du kan få mer information om cookies och hur de hanteras genom att läsa vårt cookiemeddelande nedan. 


7. LAGRING OCH ÖVERFÖRING AV DINA PERSONUPPGIFTER 

Cookies och lokal lagring: vi lagrar information (som kan innehålla personuppgifter) lokalt på din enhet genom att använda cookies och andra lagringsmetoder för webbläsare och applikationer. För närmare information, se vårt cookiemeddelande nedan. 

Säkerhet: vi implementerar lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot oavsiktlig eller brottslig förstörelse, förlust, ändring eller skada. 

Internationell överföring av dina personuppgifter: de personuppgifter vi samlar in kan överföras till och lagras i länder utanför den jurisdiktion där du befinner dig. Data kan överföras från EES till USA och Singapore, främst på grund av att våra kontor i dessa länder kan få åtkomst till data, men också i syfte att stå som värd för våra sajtservrar där dessa data finns. Om du bokar en semester i en destination utanför EES kommer din information även att vidarebefordras till relevanta hotell och/eller utflyktsleverantörer på denna plats. En del av dessa erbjuder olika nivåer av skydd avseende personuppgifter och kan, i vissa fall, erbjuda lägre skydd än den jurisdiktion där du är bosatt. Vi kommer att vidta åtgärder för att se till att dina personuppgifter behandlas säkert och i enlighet med gällande lag och detta integritetsmeddelande. När information överförs utanför EES och till en intressent eller leverantör i ett land som inte omfattas av ett beslut om adekvat skyddsnivå från EU-kommissionen, kommer personuppgifterna att skyddas adekvat av standardmässiga avtalsklausuler som godkänts av EU-kommissionen, en lämplig Privacy Shield-certifiering eller en leverantörs bindande företagsbestämmelser för personuppgiftsansvariga. 

8. SÅ HÄR LÄNGE BEHÅLLER VI DINA PERSONUPPGIFTER 

När vi behandlar registreringsdata gör vi detta så länge du är en aktiv användare av våra sajter och för en tid efter.  

När vi behandlar personuppgifter i marknadsföringssyfte eller med ditt samtycke, fortsätter detta tills du ber oss att upphöra och under en kort period därefter (för att vi ska kunna uppfylla dina begäranden). Vi för också register över det faktum att du har bett oss att inte skicka direktreklam eller att bearbeta dina data så att vi kan respektera din begäran i framtiden. Vi behåller detta register så länge vi behåller dina personuppgifter i enlighet med detta avsnitt. 

När vi behandlar personuppgifter i samband med att uppfylla ett kontrakt eller för en tävling, behåller vi uppgifterna i 6 år från din senaste interaktion med oss. Detta inkluderar all korrespondens som du har haft med vår kundtjänst, så att vi kan lösa eventuella klagomål eller krav som görs. 


9. TILLGÅNG TILL OCH RÄTTNING AV DINA PERSONUPPGIFTER 

Du har följande rättigheter avseende dina personuppgifter:  

(i) rätten till information om hur dina personuppgifter används; 

(ii) rätten till tillgång och att få en kopia av de personuppgifter vi har; 

(iii) rätten att begära rättning av felaktiga personuppgifter som vi har om dig 

(iv) begära att dina uppgifter ska delas (portas) till en annan personuppgiftsansvarig och 

(v) begära att dina personuppgifter blockeras, begränsas eller raderas. 

Dessutom har du rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter under vissa omständigheter (i synnerhet när vi inte behöver behandla data för att uppfylla ett avtal eller annat lagligt krav eller när vi använder data för direktreklam). För att utöva någon av ovanstående rättigheter, eller om du har några frågor avseende dina rättigheter, vänligen kontakta oss genom att använda uppgifterna under ”Kontakt” nedan. Du kan rätta till dina egna uppgifter genom att klicka på “Ditt konto”. Du kan också begära att ditt konto (inklusive personuppgifter som vi har) tas bort permanent genom att gå till ”Ditt konto” på sajten. 

Om det finns personuppgifter som du tror att vi har, vänligen kontakta oss genom att använda uppgifterna under “Kontakt” nedan. Vänligen ge oss så mycket information du kan om de personuppgifter du letar efter så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa dig. Om du har några olösta frågor har du rätt att klaga till en EU-dataskyddsmyndighet där du bor, arbetar eller där du tror en överträdelse kan ha inträffat. 


10. LÄNKAR TILL UTOMSTÅENDE SAJTER 

Vår sajt kan, från tid till annan, innehålla länkar till och från utomstående sajter från våra partnernätverk, annonsörer, handelspartner, publikationer, återförsäljare och närstående bolag. Om du följer en länk till någon av dessa sajter, var vänlig notera att dessa sajter har egna integritetspolicys och att vi inte övertar något ansvar för deras policys. Vänligen kontrollera varje enskild policy innan du lämnar ut någon information på dessa sajter. 


11. ÄNDRINGAR TILL DETTA MEDDELANDE 

Vi kan uppdatera detta integritetsmeddelande från tid till annan och utan att meddela dig i förväg, så du bör läsa detta meddelande periodvis. När vi ändrar detta integritetsmeddelande väsentligt uppdaterar vi “senast ändrad”-datumet längst ner på detta integritetsmeddelande. Ändringar i integritetsmeddelandet börjar gälla från det att de publiceras på vår sajt. 


12. MEDDELANDEN 

Om vi behöver förse dig med information om någonting, oavsett om det gäller legala, marknadsförings- eller andra affärsmässiga ärenden, kommer vi att välja det sätt vi tror är bäst för att komma i kontakt med dig. I allmänhet gör vid detta via email eller genom att publicera ett meddelande på vår sajt. Det faktum att vi skickar meddelanden till dig avhåller dig inte från möjligheten att välja bort särskilt kontaktsätt som beskrivs i detta integritetsmeddelande. 


13. KONTAKT 

Frågor, kommentarer och förfrågningar angående detta integritetsmeddelande välkomnas och ska adresseras till: Secret Escapes Limited Floor 4, 120 Holborn London EC1N 2TD support@secretescapes.se  

Detta integritetsmeddelande ändrades senast den 22/05/2018.


Denna cookiepolicy förklarar vad cookies är och hur Secret Escapes Limited (“vi”, “oss” eller “vår”) använder dem på www.secretescapes.se (vår “sajt”) eller vår app. Vi rekommenderar att du läser hela policyn för att du förstå vilken information vi sparar genom att använda cookies och hur vi använder den informationen. 

Genom att godkänna Villkoren och använda vår sajt eller app samtycker du till behandlingen av cookies enligt vad som sägs här. Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. 

Vad är cookies? 

Cookies är små textfiler som lagras på din enhet (till exempel dator, surfplatta eller smartphone) och som är möjliga att använda för att följa vad du gör när du besöker en sajt eller app. Cookies kan kännas igen av sajten som lagrade dem – eller andra sajter som använder samma cookie. Detta hjälper sajten att veta om webbläsaren har besökt sajten tidigare. 

Vad används cookies till? 

Cookies hjälper oss förstå hur vår sajt eller app används, låter dig navigera effektivt mellan olika sidor, kommer ihåg dina val och förbättrar din webbupplevelse i allmänhet. Cookies kan också hjälpa oss se till att den reklam du ser online är relevant för dig och dina intressen. 

Vilken typ av cookies använder Secret Escapes? 

De cookies vi använder på vår sajt eller app kan i allmänhet placeras i en av följande kategorier: absolut nödvändiga; analytiska; funktionella; reklam; och sociala medier. För mer information, se tabellen nedan.  

Absolut nödvändiga cookies - Dessa cookies är nödvändiga för att vår sajt eller app ska fungera. De gör det möjligt för dig att navigera runt sajten/appen och använda funktionerna. Utan dessa cookies kan vi inte ge den service som är nödvändig för att du ska kunna använda vår sajt eller app, till exempel åtkomst till säkra sidor. 

Analytiska cookies - Dessa cookies samlar in information om hur besökare använder vår sajt eller app, till exempel vilka sidor som besöks oftast, hur besökare går från en länk till nästa och om de får felmeddelanden från vissa sidor. All information dessa cookies samlar in slås anonymt ihop med information från andra besökare som använder sajten/appen. Generellt sett ger dessa cookies oss analytisk information hur vår sajt/app fungerar och hur vi kan förbättra den. 

Funktionella cookies - Dessa cookies tillåter oss att komma ihåg dina val och skräddarsy vår sajt eller app för att ge dig förbättrade funktioner och innehåll. De kan till exempel användas för att känna igen när du återvänder till vår sajt eller app genom att komma ihåg ditt användarnamn, språkinställningar eller val av land. De kan också användas för att komma ihåg ändringar du gjort i textstorlek, fonter eller andra delar av sidan du kan anpassa och för att påskynda sökningar. 

Reklamcookies - Dessa cookies används för att göra reklammeddelanden mer relevanta för dig. De utför funktioner som att hindra samma annons från att återuppstå kontinuerligt, se till att annonser visas korrekt för annonsörer och i vissa fall välja annonser som är baserade på dina intressen. 

Cookies på sociala medier - För att förbättra din internetupplevelse och göra det enklare att dela innehåll kan en del sidor på vår sajt eller app innehålla verktyg eller applikationer som länkas till utomstående leverantörer av sociala medier såsom t.ex. Facebook, Twitter eller Google+. Genom dessa verktyg eller applikationer kan leverantören av sociala medier lämna sina egna cookies på din dator. Vi kontrollerar inte dessa cookies och du bör kontrollera sådan leverantörs sajt/app och hur cookies används på den aktuella sajten/appen. 

Hur länge bevaras cookies på min webbläsare? 

Hur länge en cookie stannar på din webbläsare beror på vilken typ av cookie det är. Det finns två typer av cookies: 1) en permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. 2) en sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare. 

Våra och utomståendes cookies 

”Våra cookies” är cookies som tillhör oss och som vi lagrar på din dator. ”Utomståendes cookies” är cookies som en annan part lagrar på din dator när du besöker vår sajt eller app. Utomstående cookies från vår sajt eller app utför tjänster för oss eller en funktion på sajten/appen, men vi kontrollerar inte alltid hur utomstående cookies används. Du bör kontrollera utomstående parters sajter eller appar för mer information om hur de använder cookies. 

Hantera cookies från den här sajten eller appen 

Du kan när som helst återkalla eller ändra ditt samtycke till hur vi använder cookies. Om du vill återkalla eller ändra ditt samtycke kan du i regel använda webbläsaren du använder för att besöka den här sajten eller appen för att definiera villkoren för hur cookies lagras eller hur man får åtkomst till cookies och framför allt kan du tillåta, vägra eller radera cookies. För att göra detta behöver du bara följa instruktionerna som finns i din webbläsare (i regel under ”Hjälp”, ”Verktyg” eller ”Redigera” i inställningar). Observera att om du väljer att inte acceptera cookies kan funktionaliteten komma att begränsas på vissa webbsidor. 

Du kan få mer information om hur du ändrar inställningarna på din webbläsare för hantering av cookies på www.allaboutcookies.org. 

En del utomstående kan använda reklamcookies för att hjälpa till att samla information om dina surfvanor så att de kan visa annonser på sajter eller appar som är aktuella för dina intressen. Reklamindustrin inom EU har utvecklat ett förslag för att hjälpa dig välja bort cookies för detta ändamål. Du kan läsa mer på http://www.aboutads.info/choices/ eller "http://www.youronlinechoices.com" www.youronlinechoices.eu. 

Datumet för senast ändringen framgår längst ner på denna sida. 

Frågor 

Om du har några frågor om vårt cookiemeddelande, vänligen kontakta oss via email på support@secretescapes.se. 

Detta cookiemeddelande uppdaterades senast den 22/05/2018.