Integritetspolicy


1. SECRET ESCAPES OCH INTEGRITET


1.1 Sajten och appen som länkar till denna integritetspolicy drivs av Secret Escaptes Limited (“vi” eller “oss”).

Vi uppskattar ditt intresse för vår sajt (“sajt”) och vår app (“app”). Integritet är mycket viktigt för oss och vi är måna om att skydda dig och respektera din integritet. Denna integritetspolicy anger hur vi samlar in, lagrar, behandlar, delar och använder uppgifter som identifierar dig eller förknippas med dig (”personuppgifter”).

Enligt tillämpning av personuppgiftslagen är Secret Escapes Limited personuppgiftsansvarigt.

1.4 Vi använder cookies på vår sajt och app för att använda och samla information. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.

2. DINA PERSONUPPGIFTER OCH HUR VI ANVÄNDER DEM


2.1 Vi samlar in dina personuppgifter när du frivilligt lämnar information direkt till oss, vår sajt eller vår app. Detta kan inkludera information du lämnar när du söker medlemskap, fyller i ett formulär, köper resor via vår plattform, skriver till oss, prenumererar på vårt nyhetsbrev eller annan marknadsföringsaktivitet, svarar på undersökningar, tar del av en kampanj eller använder någon annan funktion på vår sajt eller app.

2.2 Vi samlar också indirekt in personuppgifter från dig såsom t.ex. information om vilka sidor du besöker på sajten eller appen eller vilken enhet du använder för att titta på vår sajt eller koppla vår app till.

2.3 Listan nedan anger vilka kategorier av personuppgifter vi samlar in och hur vi använder informationen.

Kontaktuppgifter: Vi samlar in information som t.ex. ditt namn, e-postadress, telefonnummer och fysisk adress som anges för ditt konto eller eventuell bokning du gör via vår tjänst. Vi använder dina kontaktuppgifter så att vi kan kommunicera med dig direkt angående tjänsten vi erbjuder och i relation till frågor och funderingar, som du eller andra användare kan tänkas ha.

Bokningsinformation: När du bokar en resa via vår plattform eller är del av en gruppbokning som görs via vår plattform kan vi vara tvungna att samla in ytterligare information som krävs för att behandla din bokning, t.ex. passnummer, information om eventuellt rörelsehinder, dietföreskrifter och/eller religiös övertygelse. Vi samlar in dessa uppgifter enbart för att kunna behandla din bokning och lämna den vidare till aktuella utomstående (t.ex. flygbolag, hotell och tillämpliga myndigheter) i sådan utsträckning som är nödvändig för att färdigställa dina researrangemang.

Kommentarer och åsikter: När du kontaktar oss direkt, t.ex. via e-post, telefon, brev eller genom att fylla i ett formulär online så sparar vi dina kommentarer och åsikter. Vi sparar också kommentarer och åsikter du lämnar när du besvarar undersökningar, eller deltar i våra tävlingar eller kampanjer. Vi använder dina kommentarer och åsikter för att besvara dina funderingar och frågor och för att förbättra vår service. Vi använder också de kommenterar och åsikter du lämnar (när du besvarar undersökningar, deltar i tävlingar eller kampanjer) för att avgöra vilka erbjudanden som kan intressera dig och skicka marknadsföring som stämmer överens med dina preferenser.

Information om betalning och transaktioner: Vi behåller uppgifter om de resor du köper från oss och vilken betalningsmetod du använder för transaktionen. Vi använder information om betalning och transaktion för att behandla betalning för eventuella resor du köper av oss. Även om vi behåller uppgifter om transaktioner du gör via sajten eller appen, lagrar vi inga betalningsuppgifter som t.ex. ditt kortnummer eftersom vi använder utomstående betalningsservice för att processa betalning du gör via sajten. Vi använder också transaktionsinformation och -historia för att avgöra vilka reseerbjudanden som kan intressera dig och skicka marknadsföring som stämmer överens med dina preferenser.

Inloggningsuppgifter för sajt och app: När du skapar ett konto hos oss sparar vi ditt användarnamn och lösenord så att vi kan skydda ditt konto. Om du använder alternativet att logga in genom ett socialt nätverk, t.ex. genom att använda Facebook, får vi inte tillgång till ditt lösenord eller inloggning till det kontot. Vi får bara tillgång till ditt namn och din e-postadress. Vi gör inte inlägg till ditt sociala nätverk eller till dina vänner, följare eller kontakter utan ditt samtycke.

Dina preferenser: Vi sparar information om dina preferenser avseende meddelanden, marknadsföring och hur vår sajt och app visas. Vi använder dina inställningar för att lämna meddelanden, skicka marknadsföring och visa vår sajt i enlighet med dina önskemål.

Information hur du använder och får åtkomst till vår sajt eller vår app: Vi samlar information om hur du använder vår sajt eller vår app, t.ex. vilka sidor du besöker, vilken tidpunkt du använder sajten eller appen och hur länge du är ute på den, från vilken sajt du kom till vår sajt eller app eller som du går till efter att ha lämnat vår sajt eller app och vilka val eller önskemål du gör när du använder sajten eller appen.

Vi samlar också information om den dator, surfplatta, smartphone eller annan elektronisk enhet du använder för att logga in på vår sajt eller app. Denna information kan inkludera uppgifter om vilken typ av enhet, unikt id för enheten, operativsystem, webbläsare och appar som ansluts till vår sajt eller app via enheten, din internetleverantör eller mobila nätverk, din IP-adress och din enhets telefonnummer (om den har ett).

Typiskt sett är den information vi samlar in om hur du använder eller kopplar upp dig till vår sajt kopplad till din enhet och inte till dig som en namngiven individ. Om du loggar in på ett registrerat konto du har hos oss, kan den här informationen dock kopplas direkt till dig. Vi använder information om hur du använder och kopplar upp dig till sajten och appen för att presentera sajten och appen till dig på din enhet och för att avgöra vilka erbjudanden som kan intressera dig ur marknadsföringssyfte.

Information om var du befinner dig: Förutom den information du själv ger oss samlar vi inte in information om var du befinner dig. Din enhets IP-adress kan emellertid hjälpa oss att avgöra en ungefärlig plats. Vi kan använda en ungefärlig plats för att se till att innehållet på vår sajt är aktuellt för området, staden, landskapet eller landet där du använder din enhet. Vi kommer inte att spara eller spåra din exakta plats utan ditt samtycke. När det är nödvändigt kommer vi att be om ditt samtycke innan vi spårar och sparar information om din exakta plats.

Information från andra användare: Ibland lämnar andra besökare på vår sajt eller användare av vår app information som rör dig. Vi använder dina personuppgifter som ingår i privata meddelanden som skickas till oss av andra användare för att slutföra och leverera bokningsbekräftelser och för att besvara frågor, ärenden eller funderingar de tar upp. Om användare av vår sajt eller app vill bjuda in dig att använda vår sajt, vår app eller för att dela information med dig om våra tjänster och erbjudanden, använder vi de personuppgifter de lämnar om dig för att hjälpa dem att göra detta. Vi göra detta enbart om de anger att du har lämnat samtycke till dem att kommunicera med dig på detta sätt.

Information om bedrägeri eller brottslig verksamhet i relation till ditt konto: Vi använder information om bedrägeri eller brottslig verksamhet i relation till din användning av vår sajt eller app i syfte att upptäcka och förebygga bedrägeri eller brottslighet.

Alla personuppgifter: Vi använder alla personuppgifter vi samlar in för att övervaka och förbättra vår sajt, app och våra rutiner och processer. Vi använder även de personuppgifter vi samlar in för att hjälpa oss utveckla nya produkter och tjänster. Att vi använder dina personuppgifter på detta sätt leder inte till att information som tidigare inte var allmänt känd publiceras på vår sajt eller genom vår app.

2.4 På olika ställen på vår sajt eller app kan du bli ombedd att lämna vissa personuppgifter. Personuppgifter som är obligatoriska för att använda den erbjudna bokningstjänsten kommer att anges när de ska lämnas. Andra personuppgifter som inte är obligatoriska för att få tillgång till våra tjänster kan lämnas frivilligt och det är upp till dig att besluta om du vill lämna de personuppgifterna.

2.5 Vi kan anonymisera och lägga samman den information vi samlar in (så att den inte direkt identifierar dig). Vi kan använda anonymiserad information för ändamål som t.ex. att testa våra IT-system, forskning, dataanalys, förbättring av vår sajt och utveckling av nya produkter och funktioner.


3. INFORMATION VI DELAR MED UTOMSTÅENDE


3.1 Vi kan lämna ut dina personuppgifter till följande parter:

(a) Bolag som ingår i samma koncern som vi; våra dotterbolag (dvs. sådan organisation vi äger eller kontrollerar) eller våra holdingbolag eller slutliga holdingbolag (dvs. sådan organisation som äger eller kontrollerar oss) och deras eventuella dotterbolag. Dessa bolag använder dina personuppgifter enbart på samma sätt som vi enligt denna integritetspolicy.

(b) Hotell och researrangörer: vi delar de personuppgifter som krävs av de hotell och researrangörer du köpt ditt hotellpaket eller paketresa från så att de kan genomföra din bokning.

(c) Tjänsteleverantörer och rådgivare: utomstående som tillhandahåller tjänster till oss. Utomstående tjänsteleverantörer tillhandahåller t.ex. support för vår IT infrastruktur, genomför betalningar från dig och för vår räkning, utvecklar analytisk information åt oss om våra produkter och tjänster och tillhandahåller professionella tjänster såsom juridiskt biträde och bokföringshjälp. Dessa utomstående parter har bara tillåtelse att använda dina personuppgifter i enlighet med våra instruktioner och ombeds skydda din information.

(d) Köpare av vår verksamhet: personuppgifter kan lämnas ut eller överlåtas på köpare eller potentiella köpare av vår verksamhet eller någon av våra tillgångar som del av sådan försäljning.

(e) Brottsbekämpning, tillsynsmyndigheter och andra parter av juridiska skäl: utomstående som vi enligt lag är skyldiga att lämna ut dina personuppgifter till eller till vilka vi behöver lämna ut dina personuppgifter för att skydda våra rättigheter, egendom eller säkerhet eller för att skydda andras rättigheter, egendom eller säkerhet. Om du ska resa till USA kan vi t.ex. lämna ut information till tullen och gränsskyddet i USA. Vi kan också lämna ut personuppgifter till utomstående för att hjälpa till att upptäcka och undersöka brottslig verksamhet eller brott mot något avtal vi slutit med dig.

3.2 Vi lämnar inte ut information om identifierbara personer till någon annan förutom såsom framgår ovan. Vi kan förse utomstående med sammanlagd statistisk information och analyser om användare av vår sajt eller app, men vi ser till att ingen kan identifieras av denna information innan vi lämnar ut den.


4. MARKNADSFÖRING OCH REKLAM


4.1 Vår tjänst handlar om att förse dig med de senaste erbjudandena för hotell och lyxresor. När du registrerar dig för vår tjänst, bekräftar du att vi får kontakta dig regelbundet med information om de reseerbjudanden vi marknadsför. Den mesta marknadsföring vi skickar är i form av e-post, men vi kan också kontakta dig per brev eller telefon. Om du använder vår app kan vi skicka dig notiser. Om du inte vill får reklam från oss kan du meddela oss genom att ändra dina inställningar för marknadsföring på ditt konto.

4.2 Du kan också när som helst ändra dina preferenser för marknadsföring genom att följa instruktionerna nedan.

E-post – klicka på länken avanmälan längst ned på vårt e-postmeddelande. Om du har ett konto hos oss kan du också välja bort marknadsföring via e-post genom våra kontoinställningar. Du kan också besöka avsnittet ”ditt konto” på vår sajt för att reglera hur ofta vi kommunicerar med dig. I ”dina prenumerationer” under avsnittet ”ditt konto” på sajten kan du välja bort att ta emot meddelanden för en period genom att dra aktuellt reglage. Du kan också välja att minska frekvensen av våra e-postmeddelanden genom att välja sammanfattning under e-postpreferenser. Under avsnittet ”ditt konto” kan du även avregistrera dig från mottagande av e-postutskick. När du valt dina e-postpreferenser, klicka på ”Spara ändringar” för att meddela oss dina preferenser.

App notiser – du kan när som helst ändra dina preferenser för notiser i inställningarna för kontot i appen.

Om du får reklam från oss via andra kanaler, t.ex. post eller telefon och du inte längre vill ta emot sådana meddelanden kan du be oss stoppa reklam till dig per post eller telefon genom att använda våra kontaktuppgifter i slutet av denna integritetspolicy. Vänligen notera att de flesta reklammeddelanden sänds via e-post.

4.3 När du gett oss tillåtelse kan vi dela dina kontaktuppgifter med utvalda utomstående så att de kan förse dig med information om reseerbjudanden som de tror kan vara intressanta för dig. Vi kommer enbart att göra detta om du gett uttryckligt samtycke.

4.4 Om du beslutar att du inte längre vill att vi delar dina kontaktuppgifter med utvalda utomstående parter i marknadsföringssyfte kan du meddela oss genom att kontakta oss via våra kontaktuppgifter i slutet av denna integritetspolicy. Om du har ett konto hos oss kan du också meddela oss att inte lämna ut dina kontaktuppgifter till utomstående genom dina kontoinställningar.


5. REKLAM ONLINE


5.1 Vi eller våra reklampartners, kan visa dig reklam på sajten, i appen eller på andra sajter eller appar. För att göra detta behöver vi eller våra samarbetspartners samla information om hur du använder eller kopplar upp dig till vår sajt, app eller vilken typ av andra sajter, social medier, innehåll och reklam som du och andra som använder den enhet du kopplar till vår sajt eller app, interagerar med, besöker och tittar på. Informationen vi samlar kan också inkludera IP-adressen till den enhet du kopplar upp mot vår sajt eller app.

Vi, eller våra samarbetspartners, använder den information vi samlar in för att se till att den reklam du får antingen på vår sajt, app eller på andra parters sajter och appar (där våra partners har reklamplatser) är aktuell för dig. Typiskt sett används cookies och liknande teknologi för att tillhandahålla den här typen av reklam. Du kan få mer information om cookies och hur de hanteras genom att läsa vår cookie policy.


6. LAGRING OCH ÖVERFÖRING AV DINA PERSONUPPGIFTER


6.1 Cookies och lokal lagring: vi lagrar information (som kan innehålla personuppgifter) lokalt på din enhet genom att använda cookies och andra lagringsmetoder för webbläsare applikationer. För närmare information se vår cookie policy.

6.2 Säkerhet: vi implementerar lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter mot oavsiktlig eller brottslig förstörelse, förlust, ändring eller skada.

6.3 Internationell överföring av dina personuppgifter: de personuppgifter vi samlar in kan överföras till och lagras i länder utanför den jurisdiktion där du befinner dig. En del av dessa erbjuder olika nivåer av skydd avseende personuppgifter och kan, i vissa fall, erbjuda lägre skydd än den jurisdiktion där du är bosatt. Vi kommer att vidta åtgärder för att se till att dina personuppgifter behandlas säkert och i enlighet med gällande lag och denna integritetspolicy.


7. TILLGÅNG TILL OCH RÄTTNING AV DINA PERSONUPPGIFTER


7.1 Du har följande rättigheter avseende dina personuppgifter: (i) rätten till information om hur dina personuppgifter används; (ii) rätten till tillgång till de personuppgifter vi har; och (iii) rätten att begära rättning av felaktiga personuppgifter vi har och att begära att dina personuppgifter blockeras eller raderas där behandlingen av dem inte följer lokal dataskyddslagstiftning. För att utöva någon av ovanstående rättigheter, eller om du har några frågor avseende dina rättigheter, vänligen kontakta oss genom att använda uppgifterna under ”Kontakt” nedan.

7.2 Om det finns personuppgifter som du tror att vi har, vänligen kontakta oss genom att använda uppgifterna under “Kontakt” nedan. Vänligen ge oss så mycket information du kan om de personuppgifter du letar efter så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa dig.


8. LÄNKAR TILL UTOMSTÅENDE SAJTER


Vår sajt kan, från tid till annan, innehålla länkar till och från utomstående sajter från våra partnernätverk, annonsörer, handelspartner, publikationer, återförsäljare och närstående bolag. Om du följer en länk till någon av dessa sajter, var vänlig notera att dessa sajter har egna integritetspolicys och att vi inte övertar något ansvar för deras policys. Vänligen kontrollera varje enskild policy innan du lämnar ut någon information på dessa sajter.


9. ÄNDRINGAR


Vi kan uppdatera denna integritetspolicy från tid till annan och utan att meddela dig i förväg, så du bör läsa denna policy periodvis. När vi ändrar denna integritetspolicy väsentligt uppdaterar vi “senast ändrad” datumet längst upp på denna integritetspolicy. Ändringar till integritetspolicyn börjar gälla från det att de publiceras på vår sajt.


10. MEDDELANDEN


Om vi behöver förse dig med information om någonting, oavsett om det gäller legala, marknadsförings- eller andra affärsmässiga ärenden, kommer vi att välja det sätt vi tror är bäst för att komma i kontakt med dig. I allmänhet gör vid detta via e-post eller genom att publicera ett meddelande på vår sajt. Det faktum att vi skickar meddelanden till dig, avhåller dig inte från möjligheten att välja bort särskilt kontaktsätt som beskrivs i denna integritetspolicy.


11. KONTAKT


Frågor, kommentarer och förfrågningar angående denna integritetspolicy välkomnas och ska adresseras till:

Secret Escapes Limited
Floor 4, 120 Holborn
London
EC1N 2TD
support@secretescapes.se




Secret Escapes Cookiepolicy

Sammanfattning

Denna cookiepolicy förklarar vad cookies är och hur Secret Escapes Limited (“vi”, “oss” eller “vår”) använder dem på www.secretescapes.se (vår “sajt”). Vi rekommenderar att du läser hela policyn för att du förstå vilken information vi sparar genom att använda cookies och hur vi använder den informationen.

Genom att godkänna Villkoren och använda vår sajt samtycker du till behandlingen av cookies enligt vad som sägs här. Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar.

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som lagras på din dator (t.ex. dator, surfplatta eller smartphone) och som är möjliga att använda för att följa vad du gör när du besöker en sajt. Cookies kan kännas igen av sajten som lagrade dem – eller andra sajter som använder samma cookie. Detta hjälper sajten att veta om webbläsaren har besökt sajten tidigare.

Vad används cookies till?

Cookies hjälper oss förstå hur vår sajt används, låter dig navigera effektivt mellan olika sidor, kommer ihåg dina val och förbättrar din webbupplevelse i allmänhet. Cookies kan också hjälpa oss se till att den reklam du ser online är relevant för dig och dina intressen.

Vilken typ av cookies använder Secret Escapes?

De cookies vi använder på vår sajt kan i allmänhet placeras i en av följande kategorier: absolut nödvändiga; analytiska; funktionella; reklam; och sociala medier. För mer information, se tabellen nedan.

Absolut nödvändiga cookies Dessa cookies är nödvändiga för att vår sajt ska fungera. De gör det möjligt för dig att navigera runt sajten och använda funktionerna. Utan dessa cookies kan vi inte lämna den service som är nödvändig för att du ska kunna använda vår sajt, t.ex. åtkomst till säkra sidor.

Analytiska cookies Dessa cookies samlar in information om hur besökare använder vår sajt, t.ex. vilka sidor som besöks oftast, hur besökare går från en länk till nästa och om de får felmeddelanden från vissa sidor. All information dessa cookies samlar in slås anonymt ihop med information från andra besökare som använder sajten. Generellt sett ger dessa cookies oss analytisk information hur vår sajt fungerar och hur vi kan förbättra den.

Funktionella cookies Dessa cookies tillåter oss att komma ihåg dina val och skräddarsy vår sajt för att ge dig förbättrade funktioner och innehåll. De kan t.ex. användas för att känna igen när du återvänder till vår sajt genom att komma ihåg ditt användarnamn, språkinställningar eller val av land. De kan också användas för att komma ihåg ändringar du gjort i textstorlek, fonter eller andra delar av sidan du kan anpassa och för att påskynda sökningar.

Reklamcookies För att förbättra din internetupplevelse och göra det enklare att dela innehåll kan en del sidor på vår sajt innehålla verktyg eller applikationer som länkas till utomstående leverantörer av sociala medier såsom t.ex. Facebook, Twitter eller Google+. Genom dessa verktyg eller applikationer kan leverantören av sociala medier lämna sina egna cookies på din dator. Vi kontrollerar inte dessa cookies och du bör kontrollera sådan leverantörs sajt och hur cookies används på den aktuella sajten.

Cookies på sociala medier För att förbättra din internetupplevelse och göra det enklare att dela innehåll kan en del sidor på vår sajt innehålla verktyg eller applikationer som länkas till utomstående leverantörer av sociala medier såsom t.ex. Facebook, Twitter eller Google+. Genom dessa verktyg eller applikationer kan leverantören av sociala medier lämna sina egna cookies på din dator. Vi kontrollerar inte dessa cookies och du bör kontrollera sådan leverantörs sajt och hur cookies används på den aktuella sajten.

Hur länge bevaras cookies på min webbläsare?

Hur länge en cookie stannar på din webbläsare beror på vilken typ av cookie det är. Det finns två typer av cookies:
1) en permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.
2) en sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Våra och utomståendes cookies

”Våra cookies” är cookies som tillhör oss och som vi lagrar på din dator. ”Utomståendes cookies” är cookies som en annan part lagrar på din dator när du besöker vår sajt. Utomstående cookies från vår sajt utför tjänster för oss eller en funktion på sajten, men vi kontrollerar inte alltid hur utomstående cookies används. Du bör kontrollera utomstående parters sajter för mer information om hur de använder cookies.

Hantera cookies från den här sajten

Du kan närsomhelst återkalla eller ändra ditt samtycke till hur vi använder cookies. Om du vill återkalla eller ändra ditt samtycke kan du i regel använda webbläsaren du använder för att besöka den här sajten för att definiera villkoren för hur cookies lagras eller hur man får åtkomst till cookies och framför allt kan du tillåta, vägra eller radera cookies. För att göra detta behöver du bara följa instruktionerna som finns i din webbläsare (i regel under ”Hjälp”, ”Verktyg” eller ”Redigera” inställningar). Observera att om du väljer att inte acceptera cookies kan funktionaliteten komma att begränsas på vissa webbsidor.

Du kan få mer information om hur du ändrar inställningarna på din webbläsare för hantering av cookies på www.allaboutcookies.org.

En del utomstående kan använda reklamcookies för att hjälpa till att samla information om dina surfvanor så att de kan visa annonser på sajter som är aktuella för dina intressen. Reklamindustrin inom EU har utvecklat ett förslag för att hjälpa dig välja bort cookies för detta ändamål. Du kan läsa mer på www.youronlinechoices.eu.

Ändringar

Information om hur cookies används av oss kan uppdateras från tid till annan, så vänligen kontrollera regelbundet för ändringar.

Datumet för senast ändringen framgår längst ned på denna sida.

Frågor

Om du har några frågor om vår cookie policy vänligen kontakta oss via e-post på support@secretescapes.se.

Denna cookie policy uppdaterades senast den 28.09.2015.