Kanske är du redan proffs i puckelpisten och en levande legend i längdspåret, kanske övar du fortfarande på att ha tyngden på dalskidan eller tycker det bästa med skidsemestern är after-skin. Oavsett vem du är kommer vinterns handplockade skiddestinationer få dig att susa nedför bergstopparna på nolltid, med vetskapen om att du har valt en vinterresa som passar just dig.

Höghöjd i Franska alperna: Franska alperna har en varierad terräng med högklassig skidåkning för såväl nybörjare som avancerade åkare. Här tornar bergskedjans högsta topp, Mont Blanc upp sig med sina ståtliga 4 810 meter och erbjuder mycket snö och en av världens längsta pister, hela 22 kilometer i samma åk.

Pudersnö i Österrikiska alperna: I decennier har skidentusiaster och friluftsfanatiker vallfärdat till de österrikiska alperna, då alptopparna här charmar sina besökare med pudersnö, många soltimmar och storslagen natur. Österrike har även alpernas näst högsta topp på imponerande 3 798 meter. För den som vill finns även goda möjligheter till offpiståkning och glaciäråkning.

Nypreppat i Italienska alperna: Välpreparerade pister är de italienska alpernas signum. Här sträcker långa manchesterliknande backar ut sig, och trots att solen alltid tycks lysa lite längre och lite starkare här än på andra ställen håller backarna sin fina form hela dagen.

Vinterparadis i Svenska fjällen:
Alptoppar i all ära, men kom ihåg att det även på hemmaplan finns fjäll som väntar på att utforskas. Åre i de svenska Jämtlandsfjällen har länge varit en vinterfavorit bland såväl svenska som internationella besökare som längtar efter förstklassig skidåkning, storslagen natur och härlig stämning. Med sina tre skidområden är Åre ett toppval för både stora och små som vill njuta lite extra av den svenska vintern.