Både Sverige och våra kära nordiska grannländer bjuder på en stor variation och lokal särprägel på såväl natur och landskap som byggnadsstil och mat. Jämför bara de dramatiska bergslandskapen i Lofoten med sädesfälten på Jylland så märker du att vår del av världen har en rad vackra platser att upptäcka på nästa resa, för att inte tala om alla unika hotell.

Perfekta destinationer för en weekend: Fördelarna med att semestra inom Norden är många. Till exempel kan man för det mesta undvika flyg, passet kan stanna i byrålådan och man kan allt som oftast ta sig runt på sitt modersmål. En weekendresa till Köpenhamn, Oslo, Reykjavik eller någon annan av Nordens städer är sällan något som kräver större planering och ger dig chansen att vara lite spontan.

Ett smidigare sätt att resa: Till våra grannländer går det både tåg, bussar och färjor och man hamnar direkt i städernas centrum då man kliver i land eller av tåget, utan att behöva leta sätt att ta sig från flygplatsen. Precis som i Sverige finns det en stor variation på hotell även i våra grannländer, från de anrika och lyxiga till spännande koncept och nyskapande design och allt däremellan.

Något för varje säsong: När det gäller säsongsbunden turism som badsemester eller skidåkning har man mycket att vinna på att blicka bortom landets gränser. Till exempel erbjuder Norge fantastiska möjligheter till skidåkning och vandring i storslagen natur medan Danmarks långgrunda sandstränder är perfekt för barnfamiljer på jakt efter sol och bad.

Ett av världens vackraste landskap: Vill man besöka vårt mest avlägsna grannland, Island, är man tvungen att boarda ett flygplan. Väl på plats möts man dock av magiska naturupplevelser med gejsrar, glaciärer, vulkaner och karga klippor.

Kort sagt finns det en myriad av spännande upplevelser på vår tröskel. Här på Secret Escapes hittar du alltid något som väcker upptäckarglädjen i dig.

Aktuella kampanjer