Få platser på jorden kan mäta sig med det utbud av gastronomi, historia, kultur och häpnadsväckande skönhet som Italien. Variationen mellan regioner och öar gör landet till ett resmål man kan besöka hur många gånger som helst och alltid upptäcka nya saker. Oavsett om det är skidåkning i italienska Alperna eller den världsarvslistade staden Matera som lockar denna gången har Secret Escapes alltid många hotell att erbjuda.

Mat och vin: Är man ute efter fantastisk mat och dryck finns få som kan tävla i Italiens liga. Varenda trattoria hävdar att just deras pasta, pizza, ost och salami är den bästa i regionen. Den flertusenåriga vinkulturen lever kvar och idag hör Italien till en av världens största exportörerna i världen. Ta en tur ut på landsbygden och besök vingårdar och passa på att köpa med dig några flaskor du inte kan hitta där hemma.

Skönhet och romantik: Skönheten är vad många skulle hålla upp som det de älskar mest med Italien. Det är svårt att hitta en italiensk stad som inte kan visa upp imponerande katedraler, charmiga piazzor och smala gränder. Det är lätt att falla in i det avslappnade italienska vardagslunket med långa middagar och espresso på stående fot. Glöm inte att unna dig en glass!

Världsunik historia och kultur: Italien är så översvämmat av historia och kultur att man för säkerhets skull borde ta och världsarvslista hela landet. I Rom kan du promenera i de gamla romarnas fotspår på Forum Romanum och Colosseum eller ta en titt i det väldiga Vatikanmuseet. I Florens och andra städer i Toscana kan du njuta av renässansens mästerverk och arkitektur.

Sol, bad och stränder: Med sitt läge vid Medelhavet, “Mare Nostrum”, är det inte konstigt att Italiens största turistmagnet är sol och bad. Njut av härliga stränder vid Adriatiska havet eller hopp från Apuliens soldränkta klippor. För den som reser inåt landet rekommenderas en avstickare till Gardasjön eller Luganosjön.

Aktuella kampanjer