Sri Lanka, långt bortom turiststråken

Negombo, Anuradhapura, Jaffna, Dambulla och Pasikuda, Sri Lanka

Endast hos oss

Skräddarsydda kampanjer till garanterat lägsta pris, som du inte hittar någon annanstans.

Nyhet Nyhet

Premiär på Secret Escapes

Flyg ingår Flyg ingår

Nagadeepa

Sri Lanka

Negombo

Camelot Beach Hotel

Deluxerum på Camelot Beach Hotel

Camelot Beach Hotel

Camelot Beach Hotel

Wilpattu National Park

Wilpattu National Park

Rajarata Hotel

Rajarata Hotel

Deluxerum på Rajarata Hotel

Jaffna

Jaffna

Fox Resorts

Deluxerum på Fox resort

Fox Resorts

Sri Lanka

Dambulla

Tropical Life Resort

Deluxerum på Tropical Life Resort & Spa

Sigiriya

Sigiriya

The Calm Resort & Spa

The Calm Resort & Spa

The Calm Resort & Spa

Deluxerum på The Calm Resort & Spa

Avukana Buddha

Sri Lanka

Häftig upplevelseresa till fem outforskade destinationer på Sri Lanka, med kultur, natur och strand, inklusive flyg, transfer, halvpension och utflykter

Dag 1: Negombo

Du landar på flygplatsen Bandaranayke i Katunayake. Här väntar privat transfer som tar dig till ditt hotell i Negombo där du tillbringar första natten.

Dag 2: Anuradhapura

Efter frukost ger ni er av till Anuradhapura, där programmet inleds med safari i Wilpattu National Park, som är en av Sri Lankas äldsta nationalparker. Parken är skogbeklädd och erbjuder så kallade Willus, naturliga sjöar. Här lever bland annat elefanter, leoparder, vattenbufflar, björnar och hjortar samt ett stort utbud av fåglar. När besöket i parken är över kör ni vidare mot ert hotell för incheckning och övernattning.

Dag 3: Jaffna

Ni lämnar Anuradhapura och fortsätter till Jaffna med ett lokalt tåg. I Jaffna blir det en guidad tur av stadskärnan.

Dag 4: Jaffna

Dagen börjar med ett besök till Nagadeepa Purana Rajamaha Viharaya, som är en av de 16 heligaste platserna för Sri Lankas buddhister. Hit har pilgrimer kommit i tusentals år för att visa sin vördnad. På kvällen erbjuds en matlagningskurs med skaldjur, som ni sedan får chansen att smaka på under middagen.

Dag 5: Dambulla

Resan fortsätter nu till Dambulla. På vägen ges möjlighet till en rundtur i Anuradhapura, som var landets första huvudstad. Här finns ett välkonstruerat nätverk av vattenreservoarer, sjöar och kanaler för bland annat konstbevattning. Det finns även flera stupor, buddhistiska helgedomar och tempel att beundra.

Dag 6: Dambulla

Följande morgon beger ni er till Sigiriya, eller Lejonklippan som det även kallas. Sigiriya är ett anrikt fort och palats, som idag ligger i ruiner, omgivet av trädgårdar och vattenreservoarer. Byggnaden är främst berömd för sina anrika fresker och har utsetts av UNESCO till världens åttonde underverk. Nästa punkt på programmet är en båttur över sjön samt matlagning med grönsaker från den lokala marknaden. Resultatet av matlagningen har ni nöjet att avnjuta till lunch.

Dag 7: Passikuda

Från Dambulla fortsätter ni mot Passikuda. Här tar ni en cykeltur på den rustika landsbygden, som en introduktion till regionens dagliga liv. Ni passerar grönskande risfält och autentiska byar. Sedan åker ni vidare med buss till den historiska staden Polonnaruwa, där det erbjuds en valbar rundvandring med guide. Staden består av tre delar, delvis med anor från 1000–1200-talen.

Dag 8–10: Passikuda

Nu har du tre dagar till ditt förfogande att koppla av vid stranden i Passikuda. Du kan bland annat njuta av bad och vattensport, som snorkling och dykning, men även av sceniska cykelutflykter och andra aktiviteter. Dessutom har hotellet pool och spa.

Dag 11: Hemfärd

Ditt lankesiska äventyr är över för denna gång. Ni lämnar hotellet och återvänder till flygplatsen Bandaranayke för hemfärd.

Kan du inte bestämma dig ännu?

Reservera ett datum för endast 250 SEK innan du bestämmer dig.

  • Betala 250 SEK för att reservera ett datum innan kampanjen utgår.
  • Om du väljer att boka så kommer pengarna dras av vid ditt köp. Om inte så kommer pengarna att krediteras till ditt Secret Escapes konto.

Viktigt: Observera att detta inte är en insättning, fullständig eller garanterad bokning. Att reservera datumet hindrar helt enkelt andra medlemmar från att boka dina önskade datum under tiden du bestämmer dig. Secret Escapes ansvarar inte för separata utgifter om reserverat datum inte är tillgänglig för bokning längre och reservationen är borttagen.

För mer information, vänligen se vår Vanliga frågor sida och våra regler och villkor

Vad är en deposition?

Kort sagt, du betalar Secret Escapes en icke-återbetalningsbar deposition för att säkra din resa. Du betalar återstående belopp till leverantören innan avresa och ytterligare instruktioner finns i bokningsbekräftelsen.

Vi har lagt till erbjudand med möjlighet till att betala en deposition så att våra medlemmar kan få tillgång till ännu fler fantastiska erbjudanden samtidigt som vi vet att planering och betalning av en resa kan ta tid.

För mer information, vänligen se våra vanliga frågor.