Att vi erbjuder de lägsta priserna under kampanjperioden är förstås ingen nyhet, men hur ska du tänka om du vill resa utan att spendera en förmögenhet? Vi på Secret Escapes vet att detta kan vara lite knepigt, så därför har vi samlat våra bästa tips på hur du kan göra för att utforska världen till ett lägre pris.

December – februari: Tiden mellan december och februari är den period där vi ser de lägsta priserna inom Sverige, så passa på att boka en härlig skidresa till de svenska fjällen eller en välförtjänt spavistelse på en havsnära resort i Stockholms skärgård. Detta är även en utmärkt tid att ge sig iväg på storstadsäventyr över Atlanten. Amerikanska storstäder som New York och Chicago är kanske inte de första platser du tänker på då du planerar en resa mitt i vintern, men detta ska det bli ändring på. Vädermässigt så är våren och hösten de populäraste årstiderna att åka, men under vintern är städerna som mysigast, priserna som lägst och sevärdheterna och shoppingmöjligheterna minst lika många .

Mars – maj: Högsäsongen för de flesta sydeuropeiska länder börjar i juni och sträcker sig fram till mitten av september. Just därför rekommenderar vi att du passar på att boka en resa under den så kallade "shoulder season", vårmånaderna mars till maj då du dels kan hitta resor till lägre priser, dels få mildare väder. Dessutom undviker du den värsta turistanstormningen på välbesökta platser som Sardinien, Balearerna, Sicilien och Grekland.

Juni – augusti: Då det är högsäsong i Sydeuropa är det lågsäsong för populära paradisdestinationer som Maldiverna, Phuket, Mauritius och Dubai. Detta är främst på grund av de höga temperaturerna, som kan stiga till imponerande 40 grader. Föredrar du dessa temperaturer kan du därför hitta resor till riktigt bra priserna då du bokar hos oss. Om du vill utforska en ny del av världen, men helst håller dig lite närmare hemmaplan, är europeiska citybreaks starkt rekommenderat. Varför inte passa på att besöka den alltid lika trendiga storstadsmetropolen London?

September – november: Nu börjar vi närma oss hösten i Sverige, en vacker säsong men som också innebär kyligare och mörkare dagar. Som tur är kan du förlänga sommaren med oss på Secret Escapes, dessutom till riktigt bra priser. I slutet av September är det värsta turisttrycket över och i oktober och november är högsäsongen på annars omåttligt omtyckta destinationer som Kroatien, Grekland och Balearerna ett minne blott. Klimatet är dock fortfarande mycket behagligt och passar perfekt för en avkopplande vistelse där du kan ladda upp med lite extra D-vitamin inför vinterns stundande ankomst.

Aktuella kampanjer