Magisk rundresa på Sri Lanka och Maldiverna

Sri Lanka och Maldiverna

Endast hos oss

Skräddarsydda kampanjer till garanterat lägsta pris, som du inte hittar någon annanstans.

Nyhet Nyhet

Premiär på Secret Escapes

Flyg ingår Flyg ingår

Elefanter på Sri Lanka

Negombo

Galle Fort

Pegasus Reef Hotel Colombo

Standardrum på Pegasus Reef Hotel Colombo

Udawalawe National Park

Udawalawe National Park

Grand Udawalawe Safari Resort

Deluxerum på Grand Udawalawe Safari Resort

Deluxerum på Grand Udawalawe Safari Resort

Grand Udawalawe Safari Resort

Udawalawe National Park

Olympus Plaza Hotel Haputale

Kandy

Hotel Topaz

Hotel Topaz

Standardrum på Hotel Topaz

Botaniska trädgården i Kandy

Tandtemplet

Tropical Life Resort

Standardrum på Tropical Life Resort

Sigiriya

Polonnaruwa

Dambulla Cave Temple

Medhufushi Island Resort

Medhufushi Island Resort

Water-villa på Medhufushi Island Resort

Water-villa på Medhufushi Island Resort

Medhufushi Island Resort

Medhufushi Island Resort

Medhufushi Island Resort

Följ med på en tolv nätter lång rundresa till sagolikt vackra Sri Lanka och paradiset Maldiverna, inklusive flyg, transfer, halvpension och all-inclusive m.m.

Tusenårig kultur och frodig natur i kombination med snövita stränder och vajande palmer– en resa till Sri Lanka följt av avkoppling på idylliska Maldiverna.


Dag 1:

När du landar på Sri Lanka börjar ditt äventyr direkt. Ni styr riktningen mot Negombo där ni besöker fortet Dutch Fort, med anor från 1600-talet. Därefter besöker ni den charmiga fiskmarknaden längs Hamilton Canal. På kvällen beger ni er till Kelaniya Temple, är ett buddhistiskt tempel strax utanför huvudstaden Colombo. Därefter väntar middag och en god natts sömn.

Dag 2:

Andra dagen är det dags att åka vidare. Första utflykten går till staden Galle som framförallt är känd för sitt spännande fort. Galle Fort byggdes på 1500-talet och hela stadskärnan vittnar om landets historia som koloni. Mot en extra avgift finns även möjlighet att följa med på en safaritur till  Udawalawe National Park där ni beskådar den artrika vildmarken efter mörkrets inbrott.  

Dag 3:

Idag gäller det att ha kameran redo. Efter en läcker frukost beger ni er mot Udawalawe Elephant Transfer Home. Organisationen bildades år 1995 med målet att hjälpa och rehabilitera föräldralösa elefanter, för att sedan kunna släppa dem fria i naturen. Efter denna minnesvärda upplevelse åker ni vidare till Haputale där kvällen tillbringas på egen hand.

Dag 4:

Nu har det blivit dags att besöka Kandy. Det är en härlig och exotisk stad som fått en plats på UNESCO:s världsarvslista. Här besöker ni bland annat Tandtemplet eller “The Temple of the Tooth Relic”, som är en av de heligaste helgedomar för buddhister över hela världen. På kvällens bjuds du på underhållning i form av en traditionell dansuppvisning.

Dag 5:

Denna dag kan du välja att besöka den botaniska trädgården i Kandy, som är hem åt en av världens främsta samlingar av orkidéer. Därefter fortsätter ni till Pilimathalawa och besöker Traditional Dancer's Home. När ni återvänder till hotellet i Kandy kan du passa på att ta det lugnt vid poolen eller koppla av på hotellets spa.

Dag 6:


Se till att snöra på dig bekväma skor. Denna dag börjar nämligen med ett besök i Dambulla Cave Temple. Här kan du se forntida konst och inskriptioner (bland annat en över 15 meter stor avbildning av Buddha). Därefter åker ni vidare till Habarana, en by där ni går en naturskön vandring på spaning efter krokodiler och tropiska fåglar. Mingla med byborna och avnjut en måltid lagad på traditionellt vis av en bonde i byn.

Dag 7:

Efter frukost besöker ni den spännande Lion’s Rock, som fått en välförtjänt plats på UNESCO:s världsarvslista. Här finns lämningarna efter ett palats som uppfördes av Kasyapa 477-495 e.Kr och är en av landets största attraktioner. Därefter kan du välja att besöka den forntida staden Polonnaruwa. Här får du uppleva vackra ruiner, religiösa statyer och en vattenreservoar som än idag är i fullt fungerande bruk.

Dag 8-13:

Nu har det blivit dags att lämna Sri Lanka och avrunda ditt äventyr med några sköna dagar på stranden på Maldiverna. På paradisön Mafuri väntar fem nätter på en exklusiv resort, med flera restauranger och ett fint spa. Du omges av vajande palmer, tropisk grönska, kritvit sandstrand och kristallklart vatten. Fyll dagarna med må bra-aktiviteter som snorkling bland färgglada fiskar eller bra böcker under skuggan av en palm med en drink i handen. När det är dags att återvända hem kan vi garantera att du har många livslånga minnen med dig i resväskan.

Kan du inte bestämma dig ännu?

Reservera ett datum för endast 250 SEK innan du bestämmer dig.

  • Betala 250 SEK för att reservera ett datum innan kampanjen utgår.
  • Om du väljer att boka så kommer pengarna dras av vid ditt köp. Om inte så kommer pengarna att krediteras till ditt Secret Escapes konto.

Viktigt: Observera att detta inte är en insättning, fullständig eller garanterad bokning. Att reservera datumet hindrar helt enkelt andra medlemmar från att boka dina önskade datum under tiden du bestämmer dig. Secret Escapes ansvarar inte för separata utgifter om reserverat datum inte är tillgänglig för bokning längre och reservationen är borttagen.

För mer information, vänligen se vår Vanliga frågor sida och våra regler och villkor

Vad är en deposition?

Kort sagt, du betalar Secret Escapes en icke-återbetalningsbar deposition för att säkra din resa. Du betalar återstående belopp till leverantören innan avresa och ytterligare instruktioner finns i bokningsbekräftelsen.

Vi har lagt till erbjudand med möjlighet till att betala en deposition så att våra medlemmar kan få tillgång till ännu fler fantastiska erbjudanden samtidigt som vi vet att planering och betalning av en resa kan ta tid.

För mer information, vänligen se våra vanliga frågor.