För många är semester synonymt med sol, bad och stränder. Efter att ha jobbat ett helt år gör du helt rätt i att unna dig en veckas återhämtning i en solstol. Stränder kommer i många former och nyanser, från det vitaste vitt till vulkaniskt svart, med sand eller klappersten, med eller utan andra turister. På Secret Escapes erbjuder vi strandhotell för alla smaker, så packa solkrämen, solglasögonen, en bra bok och förbered dig på att göra så lite du bara kan.

Medelhavets stränder: Inget Medelhavsland är så förknippat med sand och sol som Spanien. Från Kataloniens norra gräns till Gibraltar sund ligger ett pärlband av legendariska badorter. Även Balearerna, då främst Mallorca och Ibiza, samt Kanarieöarna brukar hamna i topp när vi listar våra soligaste favoritresmål. För den som föredrar soldränkta klippstränder är Italien, Grekland och Kroatien säkrare kort, men visst finns det sagolika sandstränder även här.

Stränder i Karibien: Västindien kan skryta med att ha några av världens vackraste stränder, omgivna av frodig regnskog och vajande palmer. Här är tempot nedskruvat till ett absolut minimum och semesterkänslan brukar infinna sig rätt så omgående. Lite längre västerut i Mexiko ligger ikoniska stränder som Cancún, Playa del Carmen och Tulum, där du med lite tur kan se den majestätiska valhajen (och en och annan Hollywood-kändis) glida förbi.

Thailands kust och öar: Förr i tiden var det en sport bland backpackers att leta upp nya, “oupptäckta” stränder längs Thailands kust och öar. Idag har många av dem, som White Sand Beach, blivit turistmagneter, men letar du lite kommer du fortfarande kunna hitta en strand att kalla din egen. Är du istället en sådan som gärna delar stränderna med andra är Phuket ett hett tips. Där hittar du också Thailands populäraste strand Patong Beach som erbjuder mängder av vattensporter och aktiviteter för den som blir rastlös av att ligga still.

Aktuella kampanjer

Kommande erbjudanden