Unikt ishotell med konsthall i Jukkasjärvi

Icehotel, Jukkasjärvi, Lappland

Fri avbokning Fri avbokning

Avboka 8 dagar innan avresa, få 100% tillbaka

Deluxesvit 365 | Design: Luca Roncoroni | Foto: Asaf Kliger

Design: Javier Opazo | Foto: Asaf Kliger

Foto: Asaf Kliger

Deluxesvit 365 | Design: Luc Voisin | Foto: Asaf Kliger

Badrum i Deluxesvit 365 | Foto: Asaf Kliger

Kaamos-rum | Foto: Johan Broberg

Foto: Asaf Kliger

Foto: Asaf Kliger

Foto: Asaf Kliger

Foto: Asaf Kliger

Design: Mathieu Brison & Luc Voisin | Foto: Asaf Kliger

Design: Erik Fankki & Arne Bergh | Foto: Asaf Kliger

Valbar aktivitet: Bastu-ritual

Foto: Asaf Kliger

Valbar aktivitet: Kurs i isskulptering

Torne älv | Foto: Asaf Kliger

Valbar aktivitet: Vildmarkssupé

Valbar aktivitet: Vildmarkssupé

Foto: Asaf Kliger

Valbar aktivitet: Vildmarkssupé

Prisbelönta Icehotel i Lappland, med varmt och kallt boende, inkl. frukost

Bli medlem kostnadsfritt för att se våra exklusiva priser
Upp till 25% ?

En oförglömlig vistelse på världens första ishotell med en chans att uppleva Lapplands orörda vildmark, inklusive frukost | Kostnadsfri avbokning - boka tryggt

Vi samarbetar med samtliga hotell för att säkerställa att de noga följer de lokala myndigheternas riktlinjer kring COVID-19.

  • Världens första ishotell: Gör dig redo för en unik upplevelse på Icehotel i Jukkasjärvi, där det magiska mötet mellan konstnärlig kreativitet och kristallklar is från Torne älv resulterar i återfödelsen av ett nytt hotell varje år. Icehotel var, då det öppnade 1989, världens första ishotell och har genom åren som gått vunnit många priser och utmärkelser för sitt innovativa koncept. Utöver hotellrum och restaurang består Icehotel även av ett konstgalleri dit konstnärer från hela världen bjuds in för att skapa unika konstverk ur is och snö.

  • Sov gott i minusgrader: Icehotel erbjuder både varmt och kallt boende. De kalla rummen och sviterna är gjorda av skulpterad is och har en rumstemperatur mellan -5 och -10 °C. Sängen är täckt med renskinn och en varm sovsäck hjälper dig att hålla värmen medan du sover. De varma rummen är inhysta i traditionella trähus med klassisk skandinavisk inredning och uppvärmda stengolv. För att du ska få ut så mycket som möjligt av din vistelse rekommenderas du att stanna en natt i vardera rumstyp.

  • Fine-dining på lappländskt vis: Hotellets restaurang serverar läckra rätter tillagade med inspiration och råvaror hämtade från Lapplands älvar, berg och skogar. Här kan du njuta av ren, älg, fjällröding och åkerbär med en kontinental twist, signerat Icehotels köksmästare Samuel Jahn. Välkända Icebar by Icehotel är världens första isbar och, liksom resten av hotellet, byggs den upp i ny design varje år med glas gjorda helt i is och ett dansgolv täckt med snö. Till ishotellet hör även Jukkasjärvis hembygdsgård, som fungerar både som museum och matservering.

Faciliteter

- Restauranger
- Isbar och loungebar
- Konstgalleri
- Aktiviteter

Hitta hit

Icehotel ligger i det lilla samhället Jukkasjärvi, cirka två mil utanför Kiruna. Till Kirunas flygplats är det 15 minuter med bil. Hotellet kan hjälpa till att ordna transfer från flygplatsen eller järnvägsstationen i Kiruna.

Bra att veta

Deluxesviterna ligger i den åretruntöppna byggnaden Icehotel 365 och inte i hotellets huvudbyggnad. Kaamos-rummen ligger i  fristående enplanshus.
För att göra en bokning med en natt i kall svit och en natt i varmt rum behöver du göra två separata bokningar.

Kostnadsfri avbokning: Om du avbokar din vistelse senast åtta dagar innan din planerade ankomstdag erhåller du full återbetalning. Se ‘Mer information’ under erbjudande.
På grund av COVID-19 kan vi inte garantera att du har tillgång till hotellets faciliteter (t.ex. restaurang eller spa). Vi rekommenderar att du kontaktar hotellet två veckor innan din resa för mer information. Om du väljer att inte resa måste du avboka senast åtta dagar i förväg för att vara berättigad till full återbetalning.

Marknadsvägen 63, 981 91 Jukkasjärvi, Sverige

För mer information, vänligen se vår Vanliga frågor sida och våra regler och villkor